چگونه انگلیسی یاد بگیریم؟

باسمه تعالی

چگونه انگلیسی یاد بگیریم؟

در خصوص اهمیت یادگیری زبان ، مطالب زیادی نوشته ایم و این ضرورت باید از سوی کسانی که قصد کسب دانش مدرن دارند باید جدی تر گرفته شود. مقاله زیر نوشته
L.G Alexander می باشد. امید است با خواندن این مقاله به یادگیری زبان علاقه مند شوید.( توضیح مترجم)

یادگیری زبان یک مهارت است نه فرا گرفتن یک دانش. افراد میزان مهارت خود را در هنگام به کار گیری این مهارت در می یابند نه با اندازه گیری مفاهیم و مطالبی که از زبان آموخته اند.

استفاده از زبان و به کار گیری زبان به مفهوم فهمیدن مطالب انگلیسی ، خواندن ، صحبت کردن و نوشتن به زبان انگلیسی می باشد و کسانی که این چهار مهارت ( خواندن ، نوشتن ، صحبت کردن و گوش کردن ) را بیاموزند یعنی زبان یاد گرفته اند.

در این جا چند راهکار جهت تقویت این مهارت های زبانی عنوان می گردد:

1- سعی کنید متونی را بخوانید که برای شما مشکل نباشند و به راحتی از پس متن بر بیائید. در واقع خواندن باید با لذت همراه باشد و متن انتخابی باید با دانش شما تناسب داشته باشد. این متون را می توان از کتب مختلف ، نشریات و اینترنت انتخاب کرد.

2 – اگر شما به اندازه کافی مطالعه کنید و متون مختلف را مطالعه کنید دایره لغات شما بالا خواهد رفت و دیگر نیاز به استفاده متوالی از فرهنگ لغت نمی باشد. باید سعی کنید یک ارتباط منطقی نیز بین متونی که مطالعه می کنید وجود داشته باشد ، تا در مقاطع مختلف مجبور به استفاده مداوم از فرهنگ لغت نباشید.

3 – دیدن فیلم ها و سریال های انگلیسی باعث تقویت مهارت شنیداری شما می شود و باعث می شود آمادگی لازم را در مواجهه با افراد کسب کنید. البته محتوای فیلم ها نیز باید با روحیات افراد سازگار باشد و تماشای هر فیلمی برای یاد گیری زبان مناسب نیست.

4 – سعی کنید به انگلیسی فکر کنید . اگر یک متن بحث آمیز خواندید سعی کنید از نکات موافق و مخالف یادداشت برداری کنید و بعد این نوشته ها را مطالعه کنید . مرور این نوع نوشته ها ، تمرین ذهنی برای تفکر به زبان انگلیسی می باشد و کم کم فرآیند تفکر انگلیسی در ذهن شما جا خواهد گرفت.

5 – متون مختلف را مطالعه کنید . متون اجتماعی ، سیاسی ، طنز و ... باعث یادگیری لغات در حوزه های مختلف می شود و قدرت مانور شما را صحبت و ترجمه بالا می برند.

6 – همان طور که بهترین و اولین قدم در ترک سیگار ، نکشیدن سیگار! است بهترین راه یادگیری و مکالمه زبان انگلیسی صحبت کردن به زبان انگلیسی است . بهترین راه خواندن هم این است کتاب را بردارید و شروع کنید . برای طی یک راه طولانی هم باید اولین قدم را بردارید.

7 – نوشتن خلاصه ای از آنچه که خوانده اید یا شنیده اید ، یک راه و شیوه مناسب برای تقویت مهارت انگلیسی است. نوشتن خلاصه مطالب باعث تقویت مهارت تفکر به انگلیسی نیز می شود.

8 – نوشتن خاطرات روزانه نیز در تقویت مهارت نوشتن و دانش عمومی انگلیسی موثر است چرا که الف) این یک تمرین مداوم است.

ب) درباره تجارب خودتان می نویسید و می توانید به انگلیسی فکر کنید.

ج ) نوشتن روزانه خاطرات و تداوم در این کار باعث بالا رفتن مهارت بیان ، تشریح و بازخورد می شود.

9 – به خاطر داشته باشید در انگلیسی دو دسته لغت وجود دارد: لغات موثر و لغات غیر موثر. لغات موثر ، لغاتی هستند که شما معنی آنها را می دانید و با اطمینان آنها را به کار می برید.

لغات غیر موثر ، لغاتی هستند که شما معنی آنها را می دانید ولی هیچگاه موقعیت استفاده از آنها پیدا نمی شود و اصطلاحاً لغات مهجور هستند. شما باید تا جایی که می توانید لغات موثر یاد بگیرید.

10 – یادگیری گرامر صرف و مطلق ، دردی از شما دوا نمی کند و باید گرامر را در متون یاد بگیرید و آن را در مکالمه یا نوشتار به کار ببرید. توجه به تفاوت های گرامری زبان مادری و زبان انگلیسی خیلی مهم است.

11 – از خواندن مجلات و روزنامه های انگلیسی غافل نشوید. ساختار این نشریات باعث تقویت درک رابطه بین مفاهیم و حوادث می شود.

12 – از فرهنگ لغت واقعاً استفاده کنید و از خواندن آن لذت ببرید. استفاده از فرهنگ لغت اصول و قواعدی دارد که معمولاً در ابتدای هر فرهنگ لغت این اصول چاپ شده اند.

13 – خواندن نشریات برای تقویت مهارت انگلیسی موثر است ولی نباید آنقدر روزنامه بخوانید که دلزدگی به وجود بیاید.

14 – در یادگیری نباید زبان مادری را نادیده بگیرید. تداخل زبان مادری با زبان انگلیسی از مهمترین موانع یادگیری زبان است. این تداخل روی تلفظ ، فشار صدای کلمات ( استرس) ، گرامر ، لغت و حتی شیوه تفکر اثر می گذارد.

15 – شنیدن و درک مطلب از روی شنیدن مطلب ، یکی از راه های موثر در یادگیری زبان است. به همین علت هیچکس نمی تواند به تنهایی زبان یاد بگیرد.

16 – هر نوع به کار گیری زبان به صورت شفاهی ، کتبی یا نوشتاری بهتر از مطالعه گرامر و نکات گرامری می باشد. در واقع هیچگاه نباید گرامر را مطالعه کنید ، بلکه باید آن را به کار ببرید.

17 – صبور باشید و به خاطر داشته باشید یاد گیری زبان یک فرآیند مستمر و مداوم است و یک شبه اتفاق نخواهد افتاد.

18- اهداف خود را از یاد گیری زبان مشخص کنید و روی آنها تمرکز کنید ولی هیچگاه سعی نکنید زبان را با رویکرد خاصی بیاموزید. مثلاً آموزش زبان برای اینترنت یا تجارت. ولی باید سعی کنید هنگام یادگیری زبان روی مواردی که به آنها نیاز دارید تمرکز کنید و دقت بیشتری اعمال کنید.

19 – سعی کنید یادگیری زبان برایتان به صورت یک عادت در آید و هر روز یک مطلب جدید یاد بگیرید. در ضمن باید این کار باید با علاقه صورت بگیرد و هر گاه زبان آموزی برایتان لذت بخش نبود ، در آن ساعت مطالعه انگلیسی را متوقف کنید.

20 – برای یادگیری زبان از منابع مناسب استفاده کنید. منابع خوب به شما در یادگیری زبان کمک خواهند کرد. هر قدر منابعی که شما استفاده می کنید ، علمی تر و استاندارد باشند ، یادگیری شما سریعتر و ماندگار تر خواهد بود.

مترجم : وحید حاج سعیدی

منبع : www.buzzle.com